Zilveren weekend in Engeland voor TTV Lagerweij 26/06/2017 13:33 uur

Nieuwsfoto
BRISTOL - Afgelopen weekend zijn negen van onze leden afgereisd naar Bristol om daar deel te nemen aan het jubileumtoernooi van Felton Eccles. Deze vereniging bestaat inmiddels zeventig jaar en is dus echt een oude bekende in het touwtrekwereldje. Het goede contact met deze club samen met de goede opkomst vanuit andere verenigingen was voor ons reden genoeg om de reis naar Engeland te maken. Op voorhand stonden er al wat grote namen op de deelnemerslijst, maar ook totaal onbekende teams. We wisten dus niet helemaal welk niveau we moesten verwachten en daarom zijn we vooral van onze eigen krachten uit gegaan.
 
Door met een select gezelschap te reizen hadden we geen andere keuze dan in twee klasses met dezelfde ploeg aan te treden. Dit was geen probleem voor onze jongens en dus zijn we zaterdag zonder enige druk begonnen aan de klasse tot 680 kg. In een poule van 8 teams met sterke namen zoals Lincoln (Engeland) en G&B (Ierland) moesten we flink aan de bak om ons tekort van 45 kilo te compenseren. Het begin was nog wat rommelig, maar al snel begon de ploeg te draaien en door aanvallend touwtrekken en het maximaal benutten van onze krachten deden we goed mee! Dankzij de goede ondergrond en puntverlies van anderen kwamen we ondanks een verliesbeurt zelfs als eerste uit de poule! 

In de kwartfinale tegen Leo’s Boys uit Ierland kwamen we niet in de problemen, maar daarna wachtte in de halve finale Lincoln. In de poulefase waren ze ons nog te sterk af geweest, maar in de loop van de dag leken ze toch iets vermoeid te raken. Wij roken dus onze kans en met opnieuw zeer aanvallend touwtrekken wisten we onze plaats in de finale veilig te stellen. Tegenstander in die finale was Heure. Een mooi Nederlands onderonsje dus, maar helaas voor ons was Heure in dit geval wel de favoriet. Ze maakten die rol meer dan waar en wij moesten genoegen nemen met het zilver. Een medaille waar we op voorhand voor getekend zouden hebben!

Deze middag was een uiteraard een prachtig begin en tegelijkertijd een goede motivatie voor de volgende wedstrijddag! In de klasse tot 640 kg zou ons gewichtsnadeel geen rol meer spelen en dat biedt natuurlijk perspectief. We zijn zondagmiddag verder gegaan waar we een dag eerder mee stopten en dat liep van meet af aan als een trein. De ploeg voelde heerlijk vertrouwd aan en zonder al te veel moeite werden we ongeslagen eerste in de poule. Dat geeft de mens vertrouwen! 

Maar in een kwartfinale tegen gastheer Felton Eccles weet je het maar nooit.. Dus werd iedereen nog eens goed op scherp gezet voor de laatste drie partijen van dit weekend. Gretig als altijd kozen we ook tegen de thuisploeg meteen de aanval en hier hadden de ervaren mannen van Felton geen antwoord op. In de daaropvolgende halve finale stond Heure weer op ons programma en in de poule hadden we al gemerkt dat zij in deze lichtere klasse toch wat kracht in hadden moeten leveren. Ondanks dat maakten ze het ons nog even lastig, maar na een mooie strijd gingen we toch weer vrij overtuigend naar de finale. In die finale stond ons wederom een brok aan touwtrekervaring te wachten. Norton uit Engeland heeft bijna, zoniet alles, gewonnen wat er te winnen valt en uitgerekend dit team zou ons hier van het goud proberen te houden. We besloten onze tactiek niet te veranderen en kozen opnieuw de aanval. Dit bleek de goede keuze want de eerste trekbeurt ging naar Lagerweij! Helaas had deze beurt erg veel energie gekost en door goed verdedigend werk van Norton konden we het in de tweede trekbeurt net niet afmaken. In de derde trekbeurt kwamen we helaas nog meer tekort en dus moesten we in een waardige finale onze meerdere erkennen in de mannen uit Staffordshire. 

Uiteraard gaan wij in elke finale voor de winst, maar achteraf gezien mogen we alleen maar zeer tevreden zijn met twee zilveren medailles op dit podium. Het niveau van de andere teams was wisselend, maar we hebben niets cadeau gekregen. En dat geeft de twee zilveren plakken toch een mooi gouden randje. Het belangrijkste van alles blijft toch de goede sfeer en die was er wederom op dit toernooi. Zowel met onze eigen leden als die van de andere clubs hebben we weer genoten van de vriendschap die hoort bij het touwtrekken. Een weekend als dit geeft meer dan genoeg motivatie voor het komende NK en ook de plannen voor China beginnen al vorm te krijgen. Blijf ons volgen!

Met sportieve groet,
TTV Lagerweij,